Meer klanten, omzet en vrijheid met je fotografie-

bedrijf

ondernemer
In de cursus "succesvol ondernemen voor fotografen" leer je de belangrijkste stappen voor het opzetten en vergroten van je fotografiebedrijf. 


Van het kiezen een aanspreken van je ideale klant tot het berekenen en leren dragen van je ideale prijs. Meer zichtbaarheid op een manier die niet zwaar voelt. Het aantrekken van meer klanten en je omzet verhogen. Het succesvol maken van je acties en promoten van je acties. Hoe je meer "waardevolle volgers" en daarmee ook potentiële klanten kan aantrekken. 

Wil jij starten als fotograaf of ben je al begonnen

omdat je iedere dag met veel passie mensen gelukkig wilt maken. 

Terwijl je zelf meer vrijheid en financiële mogelijkheden wil hebben. 

 
Maar je hebt nu het gevoel dat...

 • Je maar wat aan het doen bent en niet echt weet hoe je meer klanten kan aantrekken. Je probeert wel zichtbaar te zijn maar je krijgt weinig of geen reacties. Er komen heel weinig nieuwe volgers bij wat je ook doet. 
 • Je vergelijkt de prijzen van andere fotografen in de buurt. Je weet niet goed hoe jij jouw eigen prijs moet berekenen en durft ook niet te veel te vragen uit angst dat je dan geen klanten zal hebben. 
 • Je meer nodig hebt dan alleen mooie foto's kunnen maken. Je hebt een opleiding fotografie gedaan of misschien zelfstudie maar je hebt nergens geleerd hoe je vervolgens ondernemer wordt. Het is niet de beste fotograaf die het meest succesvol is. Het is de fotograaf die het beste kan ondernemen die het meest succesvol is!
 • Je twijfelt vaak aan jezelf. Wanneer je om je heen kijkt en op social media lijkt het alsof er duizenden fotografen beter zijn dan jou. Er zijn er ook al zoveel. Is er nog plaats voor mij? Kan ik hier echt veel geld mee verdienen? Wat als mensen erachter komen dat ik nog niet alles op orde heb. Ben ik wel goed genoeg? Je houdt jezelf klein en hier wil je verandering in brengen. 
 • Je verliest nu vooral veel tijd aan het mooi maken van je website, logo en je uitstraling. Jij bent als fotograaf vooral creatief. Het perfecte plaatje is belangrijk voor jou. Daarom verlies je veel tijd aan het mooi maken van dingen en kom je niet tot de kern van het ondernemen. Shoots verkopen zodat je meer omzet uit je fotografiebedrijf haalt. 
 • Er komt veel meer op je af dan je verwacht had. Hierdoor ben je constant bezig en heb je weinig vrije tijd voor je gezin en sociale leven. En dat is net wat je wel wil. Meer vrijheid en tijd voor je gezin. 
 • Je bent bang om jezelf te tonen. Wat gaan vrienden en familie wel niet denken? Je wil meer zichtbaar zijn. Jezelf laten zien maar je bent bang voor de reacties van anderen. Het belemmert je om voor je dromen te gaan. Ga van een leuke hobby naar een fotografiebedrijf waar je meer vrijheid en financiële zekerheid hebt. 

ondernemer

Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is een goed draaiend fotografiebedrijf te hebben. 

Je moet alleen even weten welke stappen je als ondernemer mag zetten. 


Voor de meeste fotografen voelt dat stuk heel zwaar. En dat is normaal. Dit leer je niet wanneer je een opleiding als fotograaf volgt. Ik spreek uit ervaring. Ik ben meer dan vijf jaar leerkracht fotografie geweest voor onderwijs Vlaanderen. 


Uiteindelijk is het heel simpel als je de regels kent en weet welke stappen je moet zetten. Echt iedereen kan dit, ook jij!


Net daarom heb ik deze online cursus ontwikkeld. Voor alle fotografen dit willen starten of die al even bezig zijn en vastlopen in het aantrekken van meer klanten en het verhogen van hun omzet. Die een grote passie hebben en voelen dat er veel meer in zit. 

Het is tijd om echt voor je dromen te gaan!

Het is tijd. Jouw tijd. Dat voel je aan alles


Je hebt lang genoeg gewacht om ervoor te gaan. 


Je vind het stiekem heel eng. Maar je weet ook dat je er nooit helemaal klaar voor zal zijn. Je bent vooral klaar met alleen maar dromen en aanrommelen. 


Je weet dat je droom en passie groter is dan je angst


Je bent nog maar net fotograaf of misschien al wat langer en je weet dat er meer mogelijkheden zijn om sneller te groeien. 


Je wil niet maanden en misschien wel jaren verliezen door alles zelf uit te zoeken. En er vervolgens achter komen dat er nog betere mogelijkheden waren. 


Je wil het nu onmiddellijk goed doen. Je beseft dat je eerst dient te investeren om vervolgens meer te verdienen. Dat je kennis nodig hebt van iemand die staat waar jij wil staan. 


In het 3 maanden traject leer je niet één ding. Want daar geloof ik niet in. 


Ik weet dat iedereen op een andere manier hetzelfde pad bewandeld. Dat er verschillende stappen nodig zijn om het doel te bereiken. 


In het 3 maanden traject zitten daarom verschillende onderwerpen die ieder op zijn tempo zullen verder helpen in de volgende stap die ze hebben te zetten. Voor de één kan het het uitzoeken van de ideale prijs zijn voor de ander is het de zichtbaarheid. Voor weer iemand anders is het het aanbieden van shoots. 


Wat jij nu ook nodig hebt, je krijgt toegang tot een online leeromgeving waar je zo vaak als je wil en levenslang toegang toe hebt. Je kan me al je vragen stellen. Ik kijk graag met je mee en help je verder. 

kinderfotografie

Nog even voorstellen...

Hi. Ik ben Katie Knapen. Ik ben al zo lang als ik mij kan herinneren gepassioneerd door fotografie.


Eerst vooral omdat ik niet genoeg foto's van mijn eigen kinderen kon hebben. Na de geboorte van mijn derde kind kocht ik een eerste spiegelreflex camera. Omdat ik het toen een hele investering vond en er echt alles uit wou halen startte ik een professionele opleiding als fotograaf. 


Mijn foto's vielen ook bij andere mama's in de smaak. Omdat er steeds meer vraag kwam startte ik in 2013 als ondernemer. In letterlijk 15 min was ik ingeschreven bij de KVK. 

Daar sta je dan. Plots ben je ondernemer en start het avontuur.

In de beginfase had ik weinig verwachtingen. Het was voor mij eerder een uit de hand gelopen hobby. 


Beetje bij beetje kreeg ik nieuwe klanten. In die tijd werkte het algoritme van Facebook nog mega goed. Telkens wanneer ik een leuke foto plaatste kreeg volgens mij bijna iedereen hem te zien. Het was toen makkelijker dan nu om nieuwe klanten te bereiken. Het publiek op facebook was ook de leeftijd die jonge moeders hebben. Tegenwoordig zijn het eerder veertigers en vertoeven jonge ouders meer op Instagram. Uiteraard bouw je ook iets op met mond aan mond reclame alleen gaat dat vaak wat trager. 


De eerste jaren wist ik totaal niet waarmee ik bezig was. Ik vond het leuk om mooie foto's te maken. Om weer een mama blij te zien met het resultaat. Wat ik ervoor moest vragen en of ik er ook nog iets aan verdiende wist ik niet. 


In mijn opleiding als fotograaf had ik daarover niets geleerd. Maar ik wist dat er meer in zat. Dat er fotografen waren die er veel geld mee verdiende. Die succesvol waren en iedere dag deden wat ze echt leuk vonden. Ik keek naar ze op. Dit wou ik ook. 


Ik nam me voor om mijn fotografiebedrijf te laten groeien en sprak andere (al succesvollere fotografen aan). 

Ik wou weten hoe zij dat deden en leren van iemand die stond waar ik wou staan. Tot mijn grote verbazing kreeg ik weinig reacties. Het leek wel of ze bang waren om hun kennis te delen. Ik was een concurrent...


Als niemand mij wou helpen moest ik het zelf maar uitzoeken. Ik begon me te verdiepen in het ondernemen. Hoe kon ik meer klanten bereiken. Hoe moest ik een juiste prijs berekenen voor mijn werk, tijd en creativiteit? Wat had ik nodig om er echt geld aan te verdienen? Hoe kon ik meer zichtbaar zijn. Wat heb je nodig als fotograaf en ondernemer om succesvol te zijn?


De jaren die daarop volgenden waren en vooral van trail-and-error. Ik ben heel vaak op mijn gezicht gegaan. Er zijn momenten geweest dat ik dacht, stop er maar mee. Wie ben ik om te denken dat ik hier succesvol mee kan worden. Er zijn er ook echt al veel. Ze zijn beter dan ik. 


Ondertussen zijn we tien jaar verder. Durf ik met enige trots te zeggen dat ik heel wat kennis opgedaan heb. Dat ik weet wat je moet doen om een fotografiebedrijf te laten groeien. Het is nog steeds mijn doel om iedere dag nieuwe dingen te leren. Volgens mij ben je ook nooit uitgeleerd. Ik daag mezelf ook graag uit om een stapje verder te gaan. Om te blijven groeien en investeren. 


De afgelopen vijf jaar ben ik ook leerkracht fotografie geweest in het volwassenenonderwijs. Daar leerde ik hoe fantastisch het is om je kennis met anderen te delen. Steeds meer fotografen die afstudeerden kwamen na hun opleiding nog steeds naar me toe. Weliswaar niet meer om nieuwe technieken te leren maar wel met vragen over het starten en het uitbouwen van hun eigen bedrijf. 


Ik weet hoe lastig het was om te ondernemen als je hier geen kennis van hebt. Ik weet hoe ik me voelde in de eerste jaren toen niemand zijn kennis met mij wou delen. Ik voelde me alleen. Mijn vriendinnen en familie waren geen ondernemers. Wanneer ik er met hen over wou praten voelde ik me vooral onbegrepen. Wisten zij veel. De ene moedigde me aan de andere zei zou je dat wel doen?


Daar wil ik het verschil maken. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg is voor iedereen. Dat we geen concurrenten zijn. Ik wil mijn kennis delen. Ik word oprecht gelukkig van het succes van anderen. 


En zo begon meer dan een jaar geleden dit avontuur. De coach in mij werd geboren. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen en voor zo veel mogelijk mensen het verschil te maken tussen opgeven en succesvol zijn. 

Terwijl jij zit te twijfelen helpen andere fotografen jouw klanten verder!

Wat leer je in het traject: succesvol ondernemen voor fotografen?

Je leert wat je nodig hebt om als fotograaf meer klanten aan te trekken en vervolgens je omzet te verhogen. 


Deze cursus is voor jou als je:

1. Je nog maar net gestart bent, op het punt staat te starten of al even bezig bent als fotograaf en het loopt niet zoals je gehoopt had. Je hebt niets nodig, ook geen website. Alleen een Instagram account is voldoende om te starten. 


2. Je al een beetje klanten hebt maar niet weet hoe je er meer kan aantrekken buiten het feit dat je leuke foto's post en je wat mond-aan-mond reclame krijgt. 


3. Je jouw prijs nu baseert op wat anderen vragen en je denkt dat je niet veel mag vragen omdat je pas net gestart bent of nog niet veel ervaring hebt. 


4. Je weet niet goed hoe je consistent op een manier die voor jou goed voelt meer zichtbaar kan zijn. Hoe je vet veel reportages kan verkopen via Instagram en Facebook. 


Deze cursus is waardevol als je meer geld wilt verdienen met je fotografiebedrijf zodat je minder uren in loondienst moet werken. Op die manier wil je vooral meer vrijheid en tijd voor je gezin. Iedere dag met veel passie mensen gelukkig maken. 

Met deze cursus kan jij:

 • Een juiste, hogere prijs voor je shoots en meer klanten die bereidt zijn daarvoor te betalen. 
 • Zijn jouw acties, kerst-shoots en mini-shoots een succes als nooit tevoren. 
 • Zien klanten jou als de expert in jouw niche. Ze vertrouwen je en weten dat ze bij jou moeten zijn. 
 • Ga jij een vollere agenda hebben ook in periodes waar je nu weinig of geen shoots hebt. 
 • Plaats je veel consistenter leuke content die volgers willen zien. 
 • Ga jij ongelofelijk groeien in volgers, klanten en omzet. 
 • Ben jij een ondernemer met een nieuwe mindset. Je laat je niet langer tegenhouden door blokkades. 

Neem advies van iemand die staat waar jij wil staan en begrijpt wat jouw droom is. 

Hieronder lees je wat anderen over dit traject en mij vinden.

Ik heb even getwijfeld omdat ik nog niet gestart was als fotograaf. Alleen wist ik niet goed waar en hoe te beginnen. 


Ik wou het van in het begin goed doen en geen maanden verspillen aan het zelf allemaal uit te zoeken. 


Door deze cursus heb ik van in het begin een juiste en hogere prijs kunnen en durven vragen. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn klanten mij onmiddellijk als een volwaardig fotograaf zagen. Ik had niet alleen snel veel klanten maar ook klanten die terug komen omdat ze echt tevreden zijn. 


Katie is er altijd voor mij. Ze is letterlijk mijn steun en toeverlaat. Als ik twijfel of het even niet zie zitten weet zij me altijd weer op weg te helpen. 


Echt een aanrader!

groeien op Instagram
Sofie S.
Ik was al een jaar fotograaf en had al wat toffe shoots gedaan. Ik wist niet hoe ik meer klanten kon aantrekken en bleef ter plaatse trappelen. 


Zonder deze cursus had ik er waarschijnlijk nog heel lang over gedaan. 


Nu doe ik regelmatig leuke acties waardoor ik op korte tijd enorm veel nieuwe klanten heb aangetrokken. Mijn agenda staat enkele maanden op voorhand vol. 


Vooral het vertrouwen in mezelf is heel sterk gegroeid. Ik durf mezelf te laten zien. hierdoor krijgen mijn volgers het gevoel me te kennen. Ze vertrouwen me en worden heel makkelijk klant. 


Ik zou niet twijfelen. Dit traject brengt je meer dan je verwacht. 

Fotograaf
Katrien V. 

Deze cursus heeft ervoor gezorgd dat ik de volgende stap kon zetten. 


Je blijft levenslang toegang behouden tot de online leeromgeving. Wekelijks lees ik een hoofdstuk of bekijk ik een video. Ik haal er nog steeds nieuwe dingen uit of weet weer exact hoe ik het moet aanpakken. 


Omdat er regelmatig nieuwe stukken worden toegevoegd blijft hij waardevol. 


Dit had ik veel eerder moeten doen... 

Feikje G.

Dit zijn de mogelijkheden die je nu hebt:


Je kan blijven verder doen zoals je nu bezig bent. Het allemaal zelf blijven uitzoeken. Niet weten welke de volgende stap is die je mag zetten om je fotografiebedrijf te laten groeien. De kans is groot dat er over een jaar nog niet veel veranderd is. Het feit dat het nu nog niet loopt zoals je wil is ook logisch. 


We zijn opgeleid als fotograaf, niet als ondernemer. Ondernemen en een fotografiebedrijf opbouwen vereist een andere manier van denken en handelen dan je nu gewend bent. Dat moeten we allemaal leren. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als fotograaf en volg nog constant trajecten en coaching. Dit zal ik ook altijd blijven doen. 


Je kunt je laten leiden door angst en onzekerheid. Dingen denken als: Ik vind het te duur, dus ik doe het niet. Of: ik ben nog niet goed genoeg, ik moet eerst mijn technieken of fotobewerking nog verbeteren. Dat mag allemaal. Maar weet wel dat die 1% verbetering in techniek je niet meer klanten zal opleveren. Maar wat kost het je dan?


Het zal altijd pijn doen en geld kosten welk pad je ook kiest. Welke pijn wil jij voelen? Die van vast blijven zitten of die van groei? 


Of je doorbreekt de situatie en gaat serieus aan de slag met je fotografiebedrijf. Grote kans dat alles verandert. 


Dit doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor alle klanten die je blij kan maken. Voor je gezin waar je meer tijd voor kan hebben en leukere dingen kan gaan doen. 


Het enige wat je nodig hebt om te starten is een berg passie en motivatie. Je hebt geen website, ideale klant of ervaring nodig. 


Let wel op! Deze cursus is voor fotografen die echt geld willen verdienen en meer klanten en omzet willen aantrekken. Het is niet voor de hobbyfotograaf die alleen maar foto's wil maken omdat hij/zij het leuk vindt. 

starten als ondernemer

De online omgeving:

Je krijgt toegang tot 23 online lessen die je leren een succesvol fotografiebedrijf bouwen. 

Je leert niet alleen wat er praktisch gezien nodig is maar ook over mindset. Op die manier leer je niet alleen hoe het moet maar ook hoe je het kan dragen zonder aan jezelf te twijfelen. 


Je houdt onbeperkt toegang. Ik ga er ook van uit dat niet alles op dit moment voor je relevant is. Deze online omgeving is niet gemaakt met de bedoeling van alles in 1x te doen. 


Jouw focus kan op dit ogenblik liggen op het berekenen en vragen van een juiste prijs. Dan ga je hiermee van start. De overige lessen laat je liggen voor wanneer jij die stap kan gaan zetten. 


Sommige dingen zul je misschien al wel weten, maar herhaling is altijd goed of bekeken vanuit een ander ooghoek kan het nieuwe inzichten geven. En als je nu nog niet staat waar ik sta is het zeker en vast goed. Je leert namelijk alles wat ik weet. 


Je behoudt onbeperkt toegang en beslist zelf hoe vaak je terugkeert en bijleert. online ondernemen cursus

Module 1: Money mindset en prijsberekening.  

Module 1 is onderverdeeld in 10 lessen.

1. Welkom in module 1

2. Wat is money mindset 

3. Hoe kan jouw money mindset invloed hebben op je succes als fotograaf 

4. Hoe verander je jouw money mindset

5. Bonus: een oefening die je bewust laat worden en je in de mogelijkheid stelt je money mindset om te buigen 

6. Extra oefening: financieel vrijer in 7 potjes

7. Zelfstandige in bijberoep (België)  

8. Hoe bereken je je prijs (de formule)

9. Prijzen op social media

10. Wat te doen als je actie niet verkoopt

online ondernemen cursus

Module 2: Groeien in volgers, klanten en meer omzet. 

Module 2 is onderverdeeld in 12 lessen.

1. Welkom in module 2

2. Wat je eerst hebt te doen. 

3. ( NIEUW) Ontdek jouw 'Why'

4. Wie is jouw ideale klant? 

5. Oprechte verbinding. 

6. Optimaliseer je bio om meer klanten aan te trekken. 

7. Storytelling. 

8. Waar ben je best zichtbaar (Nieuw)

9. Show up.

10. Hashtags. 

11.  Extra bonus: "tips om productiever en efficiënter te werken".

12. Extra bonus: "Hoe kunnen je huidige klanten bijdragen aan je groei"? 

13. ChatGPT voor fotografen: veel en snel content creëren.